Leadership Arena, trainingul pentru manageri in care practica bate teoria.

Leadership Arena, trainingul pentru manageri in care practica bate teoria.

In aceasta editie discutam cu Eduard Radu, Managing Consultant la Acceder despre antrenarea capabilitatilor de leadership in programul Leadership Arena.

Ce este Leadership Arena?
Leadership Arena este cel mai recent proiect pe care il pregatim si care se anuta o experienta deosebita atat pentru echipa Acceder, cat si pentru participanti. Este vorba despre un program de training avansat, marca Executive Persepectives SUA, care creste eficienta managerilor prin simulare de business, feedback in timp real, schimb de experienta si idei cu alti manageri din industrii diferite. Leadership Arena este experienta cea mai intensa de invatare pentru managerii romani, bazata pe 5 metode avansate de dezvoltare a abilitatilor si obiceiurilor de leadership prin simulare de business.

Cum v-a venit ideea si ce va propuneti de la acest program?
Ideea mi-a venit din dorinta noastra de a crea programe cu acoperire larga care incurajeaza managerii si companiile mijlocii si mari sa investeasca in dezvoltarea abilitatilor de leadership.
Programul este accesibil atat din punct de vedere al proximitatii, acesta organizandu-se in Bucuresti, Timisoara, Iasi si Cluj, patru orase reprezentative pentru fiecare regiune geografica din Romania cat si din punct de vedere financiar. Programul are un cost care reprezinta sub 1% din venitul mediu anual al unui manager din Romania, un nivel incontestabil de accesibil pentru orice companie care realizeaza ca liderii sai le pot dubla profitul prin performanta si implicare.

De ce o abordare nationala cu acest program?
Toate companiile din Romania au nevoie de lideri buni. Prin Leadership Arena compania de training si consultanta Acceder isi dedica resursele sa produca un impact pozitiv pentru cat mai multe companii.
Abordarea nationala face ca acest program sa fie mai accesibil din toate punctele de vedere.

Cui se adreseaza Leadership Arena?
Programul se adreseaza directorilor, managerilor, liderilor de echipe si nu in ultimul rand intreprinzatorilor care au nevoie sa-si creasca influenta si sa-si motiveze echipa spre performanta.

Ce ne puteti spune despre traineri?
Asa cum Einstein a invatat matermatica de la bunul sau coleg Marcel Grossman si din dezbaterile cu filozoful roman Maurice Solovine, din echipa sa “ Akademie Olympia” trainerii sunt in primul rand participantii fiecarei echipe prin interactiune, lucru in echipa si schimb de experienta.

Facilitatorul experientei sunt eu si inca 3 persoane care ma vor ajuta in trei aspecte importante:

  • functionalitatea technica a simularii si calculatoarelor folosite de fiecare echipa
  • acordarea de feedback in timp real pentru operarea cu succes a simularii de business
  • organizarea logistica cu materiale de training, locatia si relatia cu partenerii programului

Ce il recomanda pe Eduard Radu ca facilitator in Leadership Arena?
Am sa incerc sa fiu cat se poate de succint: experienta in middle si top management in HR Management, Global Talent Management si Dezvoltare Capabilitati Vanzari in companii multinationale atat pe plan local cat si international.
Am studiat management la Wharton si Insead si sunt certificat de Executive Perspectives din SUA si 360 Center of Creative Leadership, a 4-a institutie listata de Financial Times la nivel international in dezvoltarea managerilor.

Revenind la Leadership Arena, ce teme va include programul? Ce concepte vor fi aduse in discutie?
Leadership Arena incepe cu pregatirea participantiilor cu dezvaluiri si dezbateri pe teorii si concepte puternice de leadership.
Odata intrati in “arena”, simularea de business le ofera atat ocazia sa lucreze si sa invete in echipa, cat si sa rezolve probleme surpriza de business si interpersonale cu seful, colegii si clientii.
Pe tot parcursul programului participantii stiu unde se afla pe baza celor mai importanti indicatori de performanta prin care se si masoara echipa castigatoare la final.

Ce impact va avea programul Leadership Arena asupra participantilor?
In primul rand vor fi usor surpinsi de cat de mult pot ei, in calitate de lideri, sa creasca abilitatile, motivatia si performanta propriei echipe.
In al doilea rand vor fi si mai surprinsi sa descopere zonele lor de dezvoltare.
Cel mai important insa, vor practica metode puternice prin care vor observa cresterea increderii si implicarea echipei.
In felul asta fiecare participant va apela intuitiv la concluziile si comportamentele bazate pe bune practici in situatiile specifice realitatii lor.

Cum arata profilul unui lider in 2015?
In 2015 managerul eficient este si lider atunci cand:
Este curios sa cunoasca parerea si ideile echipei si ii implica in crearea celor mai bune solutii.

Are energia sa castige increderea echipei in timp ce initieaza schimbari pozitive pentru echipa si business.

Insista cu tenacitate spre rezultate inalte de la fiecare persoane.
El vede in feedback un cadou pentru imbunatatire si il cere constant.

Ce mesaj le transmiteti managerilor romani?
Implicati-va echipa cu incredere si veti fi surprinsi de performanta ei.

Google+
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
leader-madahero-edy