Luptă împreună cu copilul tău împotriva constipației

Sunt destul de multe cazurile în care și copiii suferă de constipație. Dacă tu și puiul tău vă confruntați cu această problemă, avem pentru tine unele recomandări care vă vor veni în ajutor. Nu-ți face griji, nu este vorba de nimic complicat. Și, pe viitor, după ce ai scăpat de problemă, încearcă să tratezi aceste recomandări ca pe un stil de viață pentru întreaga familie. Veți fi mult mai sănătoși, veți elimina mai ușor toxinele din organism și multe alte efecte benefice pe care le vei remarca lesne.

Hidratare corectă

Ca și în cazul adulților, o hidratare corectă contează enorm atunci când vine vorba despre prevenirea și tratarea constipației. Reține însă că hidratarea presupune consumul de apă, și nu sucurile din comerț, cu atât mai mult cele acidulate. În jur de patru pahare de apă pe zi ar fi suficiente în cazul celui mic. De asemenea, obișnuiește-l pe cel mic să consume zilnic câte un bol de supă sau ciorbă.

Fibre

Poate că majoritatea alimentelor care sunt bogate în fibre nu sunt pe placul micuțului tău. Totuși sunt numeroase fructe și legume care conțin destule fibre, așa că nu ezita să i le oferi celui mic. Mere, portocale, banane, cartofi (fierți sau copți, și nu prăjiți), toate acestea pot fi oferite acestuia, și sunt destul de mici șansele să le refuze.

Mișcare

Joaca este ”misiunea” copilului. Prin urmare, încurajează-l să facă multă mișcare, să alerge, să meargă cu bicicleta, să petreacă mult timp în aer liber. Pentru a-l încuraja, poți să i te alături și veți avea amândoi de câștigat, veți avea o activitate comună care, pe lângă beneficiile evidente pentru sănătate, vă poate face să vă (re)descoperiți unul pe celălalt, să-i afli temerile, frustrările, dar și bucuriile și lucrurile pe care el le consideră importante. Nu lăsa ecranele și micile minuni ale tehnologiei să îl acapareze atât de mult încât să apară și alte probleme, nu doar constipație.

Mese regulate

Pentru copii, o anumită rutină este chiar benefică. Ne referim aici la cea impusă de un program al meselor și al orelor de somn. Dacă ne referim la mesele regulate, acest lucru îi ajută pe cei mici să-și formeze un fel de rutină a tranzitului intestinal, iar constipația nu îi va mai crea probleme.

Mersul la toaletă

Chiar dacă nu este cu siguranță pe lista cu activități preferate, mersul regulat la toaletă contează enorm în prevenirea și tratarea constipației. Învață-l că reținerea scaunului nu îl ajută cu nimic, din contră, așa că ar trebui să nu ignore semnalele pe care i le trimite propriul corp. Ideal ar fi ca scaunul să aibă loc la aceeași oră, iar dacă micuțul tău are un program regulat al meselor, se hidratează corect, face și mișcare, acest lucru nu ar trebui să reprezinte o problemă.

Medicamente, doar la nevoie

Dacă însă constipația s-a instalat și nimic din ceea ce ai făcut nu pare să fi avut vreun efect, atunci apelează la sfatul medicului specialist, și nu te repezi imediat la medicamente cu efect laxativ decât dacă este neapărată nevoie și doar la recomandarea cadrului medical.

Previous post Japonia in 2024: Reforme si Rezilienta in Fata Provocarilor Economice Globale
Next post Lustră cu LED sau lustră clasică?