- Sub îndrumarea lui Andrei Junghietu, executive chef, PAPILA își îndreaptă atenția spre consolidarea conceptului de bistro modern, cu un meniu care poate fi catalogat drept definiția bistronomiei moderne, atât în materie de prânz, cât și în materie de cină.
- O schimbare majoră în strategia PAPILA este renunțarea la parteneriatele cu platformele de livrări la domiciliu, o decizie luată pentru a îmbunătăți calitatea experienței oferite în locație;
- Investițiile recente subliniază angajamentul brandului pentru excelență: de la extinderea spațiului de bar, pentru a oferi o gamă mai variată de băuturi alcoolice și nonalcoolice, până la modernizarea echipamentelor de bucătărie, pentru a crea preparate avansate
Într-o lume în care gusturile sunt în transformare, iar ospitalitatea prietenoasă devine un concept din ce în ce mai căutat, PAPILA renunță la convențional pentru a defini viitorul culinar al Capitalei. Cu o locație proaspăt renovată, investiții consistente în retehnologizare și o abordare revitalizată a ospitalității și a detaliilor fine, PAPILA, una dintre cele mai populare locații gastronomice urbane din București, a creat un univers culinar în care fiecare farfurie spune o poveste, fiecare ingredient este protagonist, iar fiecare vizită devine o experiență aparte.
Sub viziunea creativă a lui Andrei Junghietu, executive chef PAPILA, noul meniu invită la explorare gastronomică într-un spațiu renovat. În contextul actual în care consumatorii caută constant experiențe originale, cât mai personale, PAPILA nu doar că răspunde acestor așteptări, ci setează standarde de excelență în industria ospitalității. Reîmprospătarea spațiului și schimbările realizate în materie de echipă și echipamente reprezintă o evoluție naturală a brandului, în timp ce noul meniu creat de la zero își propune să ofere nu doar o masă, ci o escapadă în inima gastronomiei, prin tehnici de gătire și arome neasemănate.
„Am modelat un spațiu în care determinarea și tehnica dau naștere unei experiențe culinare aparte, prin ceea ce noi numim arta de a ne conecta la lume prin arome și simțuri. Transformările PAPILA reflectă pasiunea noastră pentru detalii și ospitalitate empatică, o renaștere și o maturizare, totodată, a noastră și a oaspeților noștri. Ne dedicăm să cultivăm o cultură gastronomică ce nu doar satisface gusturile, ci redefinește și îmbogățește scena culinară locală, aliniindu-ne la standardele internaționale de ospitalitate.”, spune Maria Burachu, co-fondator PAPILA.
Inovație, autenticitate și creativitate – noua viziune PAPILA
La PAPILA, fiecare detaliu contează, de la selecția riguroasă a ingredientelor până la servirea lor în farfurie. Investițiile recente subliniază angajamentul brandului pentru excelență: de la extinderea spațiului de bar, pentru a oferi o gamă mai variată de băuturi alcoolice și nonalcoolice, până la modernizarea echipamentelor de bucătărie, pentru a crea preparate avansate. Personalul este atent instruit, iar fiecare element din meniu, de la pâinici proaspete la supe stoc sofisticate, sunt pregătite in-house, fiecare oaspete savurând un preparat făcut pe loc, pregătit special pentru el.
„Inovația pe care o punem în fiecare farfurie nu se regăsește doar în tehnicile de gătit, ci mai ales în modul în care înțelegem și respectăm fiecare ingredient, transformându-l într-un spectacol de arome și texturi. Fiecare preparat reprezintă o celebrare a creativității și a pasiunii pentru gastronomia autentică. Îmi doresc ca atunci când oamenii gustă preparatele din noul meniu să fie inundați de serotonină și m-ar bucura ca cei care ne calcă pragul pentru prima dată să fie deschiși, să fie curioși si, mai ales, să aibă încredere în noi, chiar dacă, pe alocuri, meniul este atipic și nonconformist”, explică Andrei Junghietu, executive chef PAPILA.
Filosofia PAPILA: ospitalitate ca la carte și experiențe culinare dincolo de livrări la domiciliu
La PAPILA, ospitalitatea nu este doar un serviciu, este un angajament profund de a transforma fiecare vizită într-o experiență aparte. Fiecare membru al echipei este ghidat de valorile și principiile stabilite în „The Little Book of PAPILA”, un ghid intern care definește standardele autentice pentru interacțiunea cu oaspeții. Acest ghid nu doar că trasează regulile de conduită și comportament, dar insuflă și o filosofie a ospitalității empatice, respect și conexiuni umane sincere.
O schimbare majoră în strategia PAPILA, care fac posibile toate aceste lucruri, este renunțarea la parteneriatele cu platformele de livrări la domiciliu, o decizie luată pentru a îmbunătăți calitatea experienței oferite în locație. Prin eliminarea livrărilor externe, PAPILA reușește să redea oaspeților atmosfera intimă și fluiditatea serviciului de care au fost privați în perioadele aglomerate cauzate de curierii externi. Această mișcare reflectă angajamentul restaurantului față de ospitalitatea autentică, oferind personalului mai mult timp și spațiu pentru a se concentra pe interacțiuni directe și personalizate cu fiecare client, într-un mod mai profund și mai cald, în timp ce oaspeții pot spune că experimentează cu adevărat universul PAPILA.
PAPILA – parcurs financiar și creștere organică, de la an la an
De-a lungul celor șase ani de existență, PAPILA a înregistrat creșteri constante, reușind să depășească provocări dintre cele mai majore.
2018 – PAPILA își deschide ușile oficial în august, ca locație de brunch & lunch și supraviețuiește unui prim an dificil, cu resurse financiare aduse de acasă de cei doi fondatori: Maria Burachu și Gabriel Herdean.
2019 – PAPILA găsește direcția potrivită și își stabilizează veniturile la peste 1 milion de RON.
2020 – Pandemia vine cu provocări dintre cele mai mari pentru brandul abia stabilizat, însă, cu toate acestea, cei doi fondatori încheie anul cu o cifră de afaceri de 1.083.844 RON, o cifră cu 2.6% mai mică față de anul precedent.
2021 – Tot pandemie, continuă nesiguranță, însă fondatorii numesc această perioadă drept anul rezilienței, când depășesc toate obstacolele contextelor sanitare și sociale, dublându-și cifra de afaceri la 2.221.145 RON. Această performanță este datorată și implementării conceptului Ramen Sunday, una dintre cele mai populare mișcări gastronomice din Capitală.
2022 – Un an al transformării continue, PAPILA introduce conceptul Good Evenings (meniu de cină) condus de Andrei Junghietu, extinzându-și astfel oferta culinară și atrăgând o bază de oaspeți mai mare, care a crescut veniturile locației la 3.309.598 RON
2023 – Cel mai bun an din istoria PAPILA, care se încheie cu o cifră de afaceri de 4.222.823 RON
2024 – În contextul investițiilor în modernizarea spațiului, mărirea echipei și a diversificarea meniurilor de bar și bucătărie, fondatorii PAPILA preconizează că va încheia anul cu o cifră de afaceri de 5 milioane de RON.